Pinsamma situationerJag läste för ett par dagar hos Eva  ett inlägg om en pinsamhet som hon berättar om.
Och jag kan inte låta bli att spinna vidare på detta ämne genom att själv berätta om några roliga pinsamheter som hänt mig.  

En gång för många år sedan, när jag stod med min dotter i en kö på en Åhléns cafeteria, och hon drog upp min kjol helt och hållet framför alla människor som satt där.
Hon var inte så gammal då och jag vet inte om det "bara hände" eller om det var på flit ;-)
Jag har en en känsla av att det var det senare :-D
Busungen ....  ;-)  

Eller en dag för flera år sedan, när jag åkte rulltrappa i Stockholms centrum, T-centralen, så fastnade jag med min långa kjol i rulltrapporna,
Som tur var lyckades jag slita loss kjolen,
men om jag inte hade lyckats så hade jag stått där i bara trosorna ;-)
och ingen tröja eller annat hade jag med mig för att kunna skyla mig med.
Undrar vad jag hade gjort om det hade hänt...
Förhoppningsvis någon inne på Åhlens förbarmat sig över mig och hjälpt mig skaffa en ny kjol ;-)
Men oj...vad pinsamt det hade varit.  

Eller en gång när jag gick hem sent på kvällen och kände något konstigt kring mina ben, och det var min underkjol som trillat ner.
Vad gjorde jag ?
Jo, jag klev ur den och stoppade ner den i väskan och gick vidare och hoppades ingen hade sett det hela.
Jag tittade inte ens efter....förträngningsmekanism ;-)
Tänk om det hade varit trosorna....ja, då hade jag nog gjort likadant ;-)

Vad hade ni gjort i sådana situationer ?

Kommentarer
Postat av: Soffy

Hi hi, jag hade nog gjort som du! Jag gör alltid bort mig, sist var det nog när jag inte låste dörren på en offentlig toa (trasigt lås) och jag bad min kompis vakta. Men hon hade fullt upp med sina barn och helt plötsligt öppnades dörren och en man tittade in...Men det var mest pinsamt för honom, jag mötte honom utanför sen och vi skrattade och jag sa ung "låset är trasigt, jag brukar faktiskt låsa efter mig..."

2008-08-14 @ 13:53:26
URL: http://tillsoffy.blogspot.com
Postat av: Eva

:-)) Ja herregud, vad hemskt det hade varit om kjolen hade slitits av där i affären! Hjälp, DET hade jag verkligen inte velat vara med om.

Jag minns en gång när jag hade såna där stay-ups på mig och promenerade på stan. Kände då hur de sakta började hasa nedåt. Som tur var så hade jag långbyxor. Till slut låg de nere vid fotknölarna.. men jag tror knappt det syntes. Fast det kändes obekvämt... Men tänk om jag hade haft kjol på mig istället - och svarta stayups som sakta glider allt längre ned... Nä, efter den gången vågade jag aldrig ha stayups mer.

2008-08-14 @ 17:13:41
URL: http://suntliv2.blogg.se/
Postat av: LottaM

Ha, ha, ha, hade nog gjort som du! Åh så många flachback jag fick nu av alla mina klavertramp. Är nog född klavertrampare. Vi gör nog fadäser alla av olika slag en del mer pinsamma än andra. Det kanske var ett ämne att berätta om alla sina fadäser genom åren.

Tack för att Du delar med dig av dina fadäser.

Ha de gott! Kram ...

2008-08-14 @ 17:13:53
URL: http://fotorutan.blogspot.com
Postat av: Inger Maryissa

Svar:

Ja...dessa situationer kunde om det hade velat sig illa bli ännu värre ;-)

Jag klarade mig som tur är ganska lindrigt undan ;-)Det som du Soffy berättade om har jag också varit med om, fast som tur var så var det ingen karl som öppnade.

Men pinsamt om en dörr till en toa är riktad ut där det finns folk, då kan det bli "ganska" pinsamt ;-)

Jag skrattade också gott åt det du Eva berättade,

och ja, tänk om du hade haft kjol på dig då,

kanske lika bra att då bara dra av sig stay-upsen istället för att dra upp dem igen ;-)

Själv tycker jag också dessa är lite osäkra...

Kul att du Lotta fick lite flash-backs...och det ska bli kul att se om du också skriver om några fadäser hos dig.Tack för alla roliga kommentarer.

Ha det så gott och kram.

2008-08-14 @ 18:45:47
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Jeanette

Haha, jag hade tittat mig omkring för att kolla om någon såg mig, bli generad och sedan vara som inget hade hänt mig ;) kram

2008-08-14 @ 19:21:48
URL: http://www.metrobloggen.se/nett
Postat av: britten

ja hu så hemskt ...ja jag har utsatt mig för en del pinsamheter också..men en del tål inte tryck heller...hihi

2008-08-14 @ 19:53:49
URL: http://pyrobritt.blogg.se/
Postat av: Margaretha

Nej men fyyyyy....det är ju sånt som man drömmer mardrömmar om!!!!!

Det är inte meningen att det skall upplevas i verkligheten ;D Hihihi

Kram

Margaretha

2008-08-14 @ 20:22:05
URL: http://catfriend.blogg.se/
Postat av: annette

Ha, ha så kul egentligen! Ursäkta skrattet, hade gjort detsamma som Du!

Råkade lite illa ut en SpA-Helg för några år nere i Tranås!

Badade i en Pool där det fanns någon form av Vågmaskin som man skulle simma emot för att få jobba lite extra, när jag var färdig och skulle upp ur vattnet så pekade en kompis som var med frenetiskt i vattnet, jag fattde noll utan reser upp kroppen och upptäcker då att Bh:n ramalt av under simturen, satt både män och kvinnor och smålog, men jag fann mej rätt bra och sa bara att det var dagens "föreställning", resten av helgen höll jag mig i en annan bassäng!Kram och ha det så gott!//annette

2008-08-14 @ 20:29:41
URL: http://anesas-bildblogg.bloggspot.com
Postat av: Inger Maryissa

Svar:

Verkar som om flera av oss varit med om olika pinsamheter ;-)

Och för mig var nog detta i rulltrappan när kjolen höll på att försvinna som jag fortfarande mest ryser när jag tänker på det ;-)

Kul att du Annette, fann dig så bra, men kan tänka mig det var pinsamt och att du hellre sedan tillbringade dagarna i en annan bassäng ;-)

Antagligen jag skulle ha gjort likadant.

Önskar er alla en bra fortsatt kväll.

Kram

2008-08-14 @ 20:44:28
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Hejsan Inger!

Tack för dina kommentarer hos mig idag.Kontokortsbedrägerier, phishing, trojaner, virus, ja vad inte allt är det vi ska akta oss för och dessutom mera "verkliga" hot i form av handfasta rån och överfall. Det är en ruskig tid vi lever i och det blir allt grövre. Respekten för egendom och människovärde blir allt mindre. Inte ens i såna här småorter är man förskonad från överfall.Då är det gott att sitta här vid sin dator och drömma sig bort bland alla goda bloggvänner och läsa om t e x pinsamma situationer. Det har vi nog alla upplevt.Jag fick en gång, när jag var på en restaurang, anledning att försiktigt säga till en dam, som kom från toaletten med bakdelen av kjolen upphakad i trosorna och med hela baken blottad. Hon blev ju inte glad precis, men faktiskt tacksam för att jag sa till henne.Ha en fin helg!

Kram Ingrid

2008-08-14 @ 21:44:31
URL: http://dagbok.stenstugu.com
Postat av: vivan

ha ha...senast jag gjorde bort mig var det min dotter somskämdes...

Vi var på Burger king och skulle beställa...och jag min toka.... sa: jag skall be att få en Big Mac o compani...Lingan väser bakom mig...det har dom inte här....jag: ja,men jag vill ha en sån för de är godast....sen gick det upp för mig var vi var och tog en liknande meny...som vi har skrattat och alla hon berättade det för..men det bjuder jag på...kramiz:)

2008-08-14 @ 22:18:25
URL: http://vwellermo.blogg.se/
Postat av: soffie

fniss

skulle nog gjort som du,tur att man kan skratta efteråt för guuu va trist å pinsamt det är när det just inträffar.

Hoppas du kan sova nu när det är fullmåne..

2008-08-14 @ 22:48:52
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Inger

Ja ibland kan det bli pinsamt. Varit på bio och fått nysattacker på grund av allergi.. jobbigt.Förr när jag var på teatern med en väninna, vi satt alltid längst fram, och ofta fick jag skrattattacker, så många andra oxå började skratta i publiken och även skådespelarna på scenen, jobbigt om man inte kan sluta..Tur det var mörkt i salongen..

Idag är jag bättre på att inte skratta loss på samma vis, .Men ett gott skratt förlänger livet, då borde jag bli 100 år så¨mycket som jag skrattat..

Ha det gott.

Stor kram till dig.

2008-08-14 @ 22:50:22
URL: http://ingeremksson.blogg.se/
Postat av: Pialotta

jag hade låtsat att det hade regnat och löst det på samma sätt.. men trosorna vet i fasiken.. tänk om.. Pinsamheter har vi säkert varit med om alla.. som min svägerska (vi var inte så gamla då) var uppe på en krog som heter Kongen här och frossade i räkor.. I gick på toa.. kom tillbaka traskandes över hela dansgolvet med en toabitpapper längs med sig.. Det var pinigt ska du tro för henne senare då jag berättade.. då alla människor där glodde på henne;-)

Finns mycket, men nu är jag så trött och sängen kallar.. varför ska det alltid bli så sent;-)

Kram på dej som alltid har blandat bandat så bra på din blogg.

2008-08-15 @ 00:51:34
URL: http://http:kafferasten.blogg.se
Postat av: Mia

En gång hade jag stayups på mig och mitt i stan så kände jag hur de saktade korvade sig nerför benen, snabbt som attan, eller åtminstone så snabbt det gick, drog jag av dom och stoppade dom i väskan! Fast det var mitt i natten så det var inte så mycket folk ute, som tur var!

2008-08-15 @ 08:48:39
URL: http://matmia.blogg.se/
Postat av: Tina

Ha.ha..ja det gäller att gå med näsan rak efter pinigheter man gjort..eller bjuda på sig!! jag har gjort så många blunder att jag har förträngt dem...kanske tur det...så kan man göra nya!! ;-)

Ha en skön helg!

2008-08-15 @ 09:12:56
URL: http://tinaz.blogg.se/
Postat av: Erik

Ha, ha, ja visst klumpar man till det ibland, eller det blir fel. Vilka söta grodor du har på bilden! När jag var yngre kunde dessa pinsamheter kännas just oerhört pinsamt, jag blev generad. Numera så bjuder jag på det när "grodorna" sker, det är mänskligt att fela. Precis som du skriver, samla ihop sig och vandra vidare (ibland är det nog ingen som märkt något..?) Skojigt inlägg, kanske något att använda själv? Skriva ihop några klantigheter, har upplevt en del (ibland blir allt såå fel)...

Ha en riktigt skön helg, Sthlm ska få fint imorgon och glöm inte kolla på månen ikväll!

2008-08-15 @ 09:22:47
URL: http://erik56.blogg.se/
Postat av: marie

nej nu känns det tungt med allt.

jag kan berätta en pinsamhet, det var när lennart och jag var ett avlastningsfamilj, för en liten tjej.

vi skulle köpa ett gossedjur och det var ett lejon.

vi stod vid kassan och skulle betala, då började hon att prata med kassörskan.

hon sa den här lejonet är en pojke, jaha sa kassörskan. flickan sa, vet du, hur man kan se det, jo, för han har en snopp....ooops, säger jag det var kö bakom åxå, så det var lite pinsamt, men för flickan var det helt naturligt.

2008-08-15 @ 09:24:36
URL: http://tallrotsmarie.blogg.se/
Postat av: Kerstin

Hi, hi, idag var det roligt att läsa din blogg. Inte för att skratta ut dig men nog dras mungiporna smått uppåt av dessa små pinsamheter som vi alla gör någon gång. Jag tillhör allt dessa som låtsas att det regnar, men försiktigt kikar om någon sett mig -:) Nu mera bjuder jag på det om jag gör bort mig men glömmer aldrig då jag som ung tonåring kliver av tåget och går längs perongen och plötsligt ligger kjolen vid mina skor... Den åkte upp mycket snabbt kan jag lova och jag vågade inte se mig omkring. Men kände färgen stiga i ansiktet. Hemskt för en "pryd" tonåring på 60 talet

Postat av: Inger Maryissa

Svar:

Vad kul det är att skriva om olika saker och att sedan läsa det ni berättar om också.

Det är så kul att vi kan dela med oss om olika upplevelser även i kommentarerna,

och jag har suttit och läst och haft en så rolig stund.

Och ja, vi har nog alla varit med och olika pinsamma situationer.

Även om de kändes pinsamma just då, så oftast så kan man skratta gott åt dem efteråt.

Och precis som några skrivit så blev man nog mera generad när man var yngre om man råkade göra bort sig.

Men när man blir lite äldre så tar mad det på ett annat sätt, och kan bjussar på det mera och med goda skratt..

Kul att du Erik gillar min bild med grodorna. Bilden var så kul att göra och jag satt och skrattade gott då också.

Och ja, kul om fler skriver om pinsamheter i sina bloggar ;-)Jag ska försöka att inte glömma att titta på månen ikväll. och ja tack Soffie, jag lyckade sova relativt bra trots att det är fullmåne.Tack för alla roliga och mysiga kommentarer, och önskar er alla en fin lördag.

Kram

2008-08-15 @ 11:04:58
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Rut

Det var inte direkt pinsamt snarast roligt.

Mina barnbarns föräldrar hade hade besök av goda vänner som hade två små pojkar i mina barnbarns ålder.

Ett av mina barnbarn kom inrusande med andan i halsen.

"Och vet du farmor, när Roger skulle kissa hade han en sådan där konstig sprut som kisset ur"!!!!!!!!!!!!!!!

2008-08-15 @ 13:00:21
URL: http://rut.blogg.se/
Postat av: synne

Ja vad hade man gjort. Med största sannolikhet det samma tror jag....

Det finns ju liksom inget annat alternativ hehe....

Tack för att du delar med dig.

Kram mig.

synne.

2008-08-15 @ 13:37:14
URL: http://nabolandet.blogspot.com
Postat av: Marie

Hahaha...det är nästan som små roliga historier när man tänker på pinsamheter...åtminstone efteråt.Jag ville passa på att önska dig en riktigt trevlig helg!!

2008-08-15 @ 17:24:36
URL: http://www.alltiallon.se
Postat av: annette

Hej!Vill önska Dej en skön fredagskväll!Kram //annette

2008-08-15 @ 19:37:31
URL: http://anesas-bildblogg.bloggspot.com
Postat av: Eva - igen! :-)

Ja visst är det märkligt det här med varsel. Förut tyckte jag det var obehagligt och försökte "stänga av", men nu känns det helt ok. Det har hänt så mycket i mitt liv, så jag har väl lättare att ta kriser nu.

Förut gick jag och spådde mig och fascinerades av att någon kunde "se" vad jag upplevt och vad jag hade framför mig. Men, det slutade jag med sedan. Det kändes inte rätt helt enkelt. Jag tror inte man själv ska försöka luska i det som ligger framför en. Det kan bli så fel då. Jag tror man ska försöka leva så mycket som möjligt i nuet och verkligen ta vara på varje dag.

Hoppas du har en trevlig kväll.

Kram från

Eva

2008-08-15 @ 21:43:56
URL: http://suntliv2.blogg.se/
Postat av: Inger Maryissa

Svar:

Jo det är ganska roligt det som hände och nu när jag tänker på det så skrattar jag gott.

Och Rut, det var så kul det du berättade om ditt barnbarn :-DJa Eva, det där med varsel är mycket märkligt och intressant.Tack för alla kommentarer och jag önskar er alla en bra fortsatt kväll och dag imorgon.

Kram2008-08-15 @ 23:05:34
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Junitjej

Det är alltid kul att få läsa om andras pinsamheter!!

2008-08-15 @ 23:30:40
URL: http://junitjejen.se
Postat av: Inger Maryissa

Svar:

Kul att du tycker det ;-)

2008-08-16 @ 11:02:47
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Paula

oja, vad många pinsamma situationer man varit med om! Som när jag satt på restaurang vid ett bord med okända kostymherrar mittemot mig. Det var lunch vi åt, köttbullar, och när jag satte gaffeln i en bulle så studsade den och flög iväg rakt i knäet på en av kostymnissarna.....

Ha en fin helg!

2008-08-16 @ 13:44:34
URL: http://paulaz.se
Postat av: Jenny

Tänk vad rolig världen skulle bli om alla vore lite mer pinsamma?

Man kan ju inte låta bli att skratta när någon gör bort sej, men jag tror inte att någon skrattar av elakhet...Bara just därför att...det är roligt!

Och det kan man väl bjuda på?

Tack för dråpligheterna!

Stackars dej där i rulltrappan....tur det slutade "lyckligt"!

Kram, Jenny

2008-08-16 @ 14:00:05
URL: http://efterskalv.blogspot.com
Postat av: Inger Maryissa

Svar:

Åter igen tack för mysiga och roliga kommentarer.

Och oj, jag kunde ju inte låta bli att skratta åt det du Paula berättade :-D

Kan tänka mig att det var pinsamt ;-)

Och du Jenny, har så rätt i att världen blir ganska rolig med pinsamheter.

Ja, man skrattar ju när någon gör bort sig bara för att det är roligt, och ja, det bjuder man gärna på :-D

Även om det kanske ibland inte är lika roligt just när det händer, så blir det oftast väldigt roligt efteråt när man berättar om det eller tänker på det.

Jo, jag är ändå glad över att "incidenten" i rulltrappan gick bra,

för ibland finns det nog ändå lite gränser för hur mycket man vill göra bort sig :-D

Ha det så gott mina vänner

Kram

2008-08-16 @ 17:27:29
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Visas ej för andra)

Din bloggs adress eller din hemsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0