Hissen - bloggen - sommaren m.m.

Hejsan igen
Hur har ni det mina bloggvänner och besökare ?
Hoppas bra, trots att man fortfarande väntar på sommarvärmen och mindre regn.

Snart är det Augusti månad och det skulle nog kännas snopet om hela sommaren blev så här.
men förhoppningsvis det blir bättre
Vintern är ju så lång, så vi här i norden behöver verkligen sol och sommarvärmeAnnars är det ok här, även om jag är orolig för mina kommande tandläkarbesök och speciellt inför de två till tänder som ska dras ut....
och jag är säker på att en av dessa blir minst lika besvärlig som den sista utdragningen.

Kanske det kan tyckas att jag är lite "sjåpig" ?....men för mig det är en stor grej, bl.a. då jag är tandvårdsrädd..och jag är livrädd inför nästa tandutdragning.
Och sedan har jag mina väntande starr-operationer.För ett par dagarna blev jag så sur på några barn som höll på att leka med hissarna här i höghuset.
Det bl.a. höll på och bankade på knapparna inne i hissen, och när jag sa till dem på skarpen så bara skrattade de och fortsatte.

Önskar jag visste vilka deras föräldrar var, för då skulle jag gått dit och pratat med dem.

Det är inte vidare roligt att behöva promenera upp och ner 9 våningar i de smala vinglande trapporna i det lilla trapphuset / brandtrappor
Sist det hände så hade jag värk i knäna ett par dagar efteråt.

Den nya hyresvärden ska byta dessa gamla hissar nu till hösten,
och som jag hört så blir det såna där automatiska dörrar...alltså inte vanliga dörrar som man öppnar och stänger

Men jag undrar hur det kommer att funka....känner mig lite skeptiskt...Sedan undrar jag vad ni tycker om det nya på Blogg.se att man kan svara på kommentarer ?

Förut brukade jag skriva svar som en egen kommenar i min blogg, men nu kan man svara var och en som kommenterar
Vad tycker ni om detta ?

Och nu får även den som kommenterar ett mail om svar.

Men kruxet är att hela svaret kommer inte i det mailet, utan man måste gå tillbaka till blogginlägget för att kolla svaret,
och det tycker jag är lite bökigt att behöva göra...

Jag har kontaktat Blogg.se om detta och som jag uppfattade det så var det en bugg, och egentligen ska hela svaret komma med i mailet.
Vi får se vad som händer...

Själv har jag inte fått något mail om att någon svarat på någon av mina kommetare i bloggar, så kanske inte så många gör det ?

Detta blev mina små rader ikväll, och önskar er alla en fin fortsättning på veckan


Kommentarer
Postat av: Mia

Face your fear...och var stolt över att du gjorde det, min vän...Kram på dig!

Svar: tack söta du...jo, det är bra och styrkande att våga möta sina rädslor...fast just nu känner jag mig liten och rädd ;-)
men antagligen det kommer att kännas bättre efteråt.
kram tillbaks
Inger Maryissa

2012-07-23 @ 22:03:33
URL: http://www.matmia.blogg.se
Postat av: Rovie

Det går inte bra att skriva signerat. Rovie blir mitt riktiga namn men det spelar ju ingen roll.
Jag har aldrig testat det förut. Men kanske ska jag svara hos mig själv, vet inte. Jag har fått dina kommentarer, om du skrivit den här vägen, men inga mail.Du kan väl höra av dig hur det här blir.

De hissar ni ska få är jättebra, vi har sådana och bättre kan det inte bli.

Kram

Svar: jag förstår inte riktigt skillnaden mellan att kommentera i bloggar på Blogg.se som Signerad eller som vanligt.Ska fråga Blogg.se om detta.
Ja, jag hör av mig när jag fått svar från dom.
och ja, hoppas att de nya hissarna vi kommer att få här kommer att funka bra.
kram tillbaks
Inger Maryissa

2012-07-23 @ 22:35:08
URL: http://www.rovie.blogg.se
Postat av: Rovie

Nu är jag här igen, att svara dig hos mig går inte jag kommer direkt till din blog. och här ser det ut som vanligt, min kommentar, när jag går tillbaka, jag undrar om det här fungerar. Jag har aldrig sett att man får mail som svar.

Svar: När jag svarar på kommentarer i min blogg så syns de i min bloggmen jag är inte säker på om alla de som kommenterat hos mig fått mail om mina svar
själv har jag inte fått ett endaste mail om att någon svarat på kommentarer i deras bloggar
Inger Maryissa

2012-07-23 @ 22:39:46
URL: http://www.rovie.blogg.se
Postat av: Annika

Har inte heller förstått skillnad med att komentera i blogg.se eller som signerad. Värmen kommer nog i Augusti. Men då känns det lite som att det är för sent. Vi är ju många som har slut på semetern då.

Svar: Jag fattar heller inte skillnaden mellan a kommentera som vanligt i Blogg.se eller att göra det genom att logga in som sigerad.kanske efter Juli semestrarna vi får lite mera information från Blogg.se och att det som inte funkar som det ska, fixas.
Ja, kanske det blir så att sommarvärmen kommer i augusti...trist för alla som haft semester i Juli.
Kram
Inger Maryissa

2012-07-23 @ 23:25:30
URL: http://badtant.bloggo.nu
Postat av: Rovie

Här igen. Den Remby jag hade där blev bara 2 bilder och jag hade lagt in 12. Nu har jag testat det här så länge så jag ska nog avinstallera det. Det har bara fungerat en gång. Nu ska du få vara ifred, jag ska gå och sova.
Kram

Svar: Jag ska också ta och testa detta med Remby och i min testblogg som jag använder för att testa olika saker m.m.Kram och hoppas du fick sova gott och ha en bra fortsatt dag
Inger Maryissa

2012-07-23 @ 23:35:52
URL: http://www.rovie.blogg.se
Postat av: Gunilla

Hej vännen
jag har sagt ifrån ngn stans att jag inte vill ha ngt mail angående bloggarna på blogg.se
tycker det är bättre att skriva och svara här.
Jag har oxå tandläkarskräck för att dra ut tänder.
Min tandläkare vill egentligen dra ut min ena visdomstand, som dessutom är lite lös, men jag kan inte med sprutor i munnen :( Har lite skräck för sprutor överhuvud taget, så jag vet inte hur det ska gå till.

Tack för kommentaren iaf hos mig.
Alltid trevligt att få besök :)

kram vännen

ps
det där som står här under förstår jag mig inte på:
*logga in för att signera*

Tycker blogg.se var bättre förr.

Ds

Svar: Nej, det att dra ut tänder är inte kul.jag har dragit ut ett par visdomständer för flera år sedan, och det gick fort och bra,
Och kan tänka mig det är jobbigt speciellt om man är rädd för sprutor.
Ja, det här på Blogg.se...Logga in för att signera...förstår jag mig inte heller på och vad som är vitsen med det
kram tillbaks
Inger Maryissa

2012-07-24 @ 00:14:05
URL: http://gunillaskatter.blogg.se
Postat av: Gunnel

Jag får inte mail när jag svarat på nån kommentar, och jag tror inte att de som får svar i min blogg heller får nåt mail. Själv går jag alltid tillbaka till den blogg jag svartat i och ser om där är nåt svar. Det är inte lätt att bli klok på allt som händer i Blogg.se. Kram

Svar: Nej det verkar tydligen inte funka så bra med att de som fått svar får ett mail..Och allt det nya som hänt på Blogg.se verkar tydligen inte funka än som det ska, men hoppas det blir bättre.
kram tillbaks
Inger Maryissa

2012-07-24 @ 09:33:06
URL: http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com/
Postat av: Corina

Jo det är trevligt att kunna få ett svar på inlägget ;) Den funktionen finns på bloggplatsen också sedan en längre tid. Anväder det ibland men oftast blir det ett bloggbesök till de som skrivit något i min blogg istället. Har provat blogg.se men kommer inte riktigt överens med den bloggen så jag fortsätter med bloggplatsen som jag trivs på. Kram!

Svar: Kul att du tycker om att få svar på inlägg, och själv gillar jag att svara.Jo, om hade jag inte satsat så mycket på min blogg på Blogg.se så skulle jag nog ha valt Bloggplatsen som verkar bli allt bättre med tiden..
Skulle kanske ha stannat kvar där, men man vet ju inte i förväg vad som händer med en bloggtjänst.
Kram tillbaks
Inger Maryissa

2012-07-24 @ 09:41:28
Postat av: ♥ Sojka ♥

Lycka till hos tandläkaren! :( Verkligen inte skoj!!

2012-07-24 @ 10:14:04
URL: http://www.sojkasframtid.se
Postat av: envingad

Ja springa upp och ned 9 trappor är ingen höjdare. Det är nog många som inte vet vad deras barn gör tyvärr och idag verkar det inte som många ungar har respekten för vad andra säger åt dom heller. De nya hissarna kanske är mera säker så det blir nog bra med ny :) Ha det gott i sommarvärmen..här strålar solen idag ♥

Svar: Nej att springa upp och ner 9 trappor är inte kul, och det är inte alla som orkar det.Ja, tyvärr finns det en del föräldrar som inte har någon koll på vad deras barn har för sig, och barn som saknar respekt för andra.
Och ja, hoppas de nya hissarna blir bättre.
ha det så gott själv
Inger Maryissa

2012-07-24 @ 11:00:18
URL: http://envingad.blogg.se/
Postat av: soffie

usch vilka tråkiga ungar som inte lyssnade på dej,jag har 3 veckor kvar på mitt somamrlov så nu hoppas jag att det kan bli lite sol så man inte blir tokig inne i klassrummet i höst å vinter. har inte testat att svara direkt på min blogg jag går alltid tillbaka till personen som skrev i den bloggen.kramen

Svar: Jo, jag blev lite ledsen på barnen...och ja, hoppas att resten av sommaren blir bättre, för det skulle kännas ganska snopet annars..för vi nordbor med våra långa vintrar behöver så väl en riktig sommar med sol och värme.
.
kram tillbaks
Inger Maryissa

2012-07-24 @ 21:03:02
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Loka

Det är absolut inget fel i att oroa sig för ett tandläkarbesök, ene sonen är så rädd så rädd att det är en fasa att gå dit. Dessutom har de båda extra tänder så det verkar som om båda måste dra ut några till hösten och det gruvar vi oss ALLA för här i huset.

Du ska se att det kommer att gå bra vännen ♥

När det gäller de lekande barnen i hissen så kan man faktiskt bli irriterad på det. Respekten för tillsägelse är förlorad när det gäller en del barn, men det är egentligen inte deras fel utan de har kanske inte fått lära sig det av sina föräldrar..
dessutom så "triggar" barn varandra, någon är alltid ledaren.

Angående bloggsvarande så kan det vara en fördel att svara direkt så att säga men kan ju ta lite tid så vill man kan man ju ta ett gemensamt eget inlägg.
Vad jag kan fundera över är att många INTE svara på inlägg utan går till kommentatorns blogg och svarar DÄR, det är ju faktiskt ganska bra, inte alla återvänder för att se svaret på det de skrivit =) Jag är lite i valet och kvalet hur jag ska göra här, svara i min blogg eller gå till deras och svara där, gör lite både och

Ha en bra dag och jag hoppas innerligt att hissen byts ut mot en nyare

Kramar

Svar: Tack för din kommentar, och skönt att veta att man inte är ensam om att vara rädd för att gå till tandläkarn..hoppas det går bra för sönernas tandutdragningar och att de inte blir alltför jobbiga-
.
Och ja, när det gäller barns uppföranden så beror det nog mycket på vad deras föräldrar lärt dem, och vilken koll de har på sina barn.
.
Jag brukar också gå tillbaka till personens blogg som har skrivit en kommentar om personen frågat mig något.
Annars går jag mina bloggpromenader som vanligt, och ser i min RSS-läsare när bloggar har uppdaterats.
sedan har jag alltid skrivit egna svar i min blogg och förut som egna kommentarer, .
men nu kan man svara var och en och jag tycker det är kul
på det sättet kan man ju ge lite extra information osv. om sitt inlägg om man vill.
.
Ungefär så gör jag...
Ha det så gott själv och kram tillbaks
Inger Maryissa

2012-07-25 @ 08:44:58
URL: http://hosika-ika.blogspot.se
Postat av: Veiken

Jag tycker det är bra med svar som ni har fått det nu, men mejlen som kommer kan jag vara utan, fast det är ändå ganska okay. Jag hoppas verkligen att du slipper gå upp och ner för nio trappor. Jag blir trött bara jag tänker på det!Kramar

Svar: Kul att du tycker det är bra det med att vi nu kan svara på kommentarer i bloggarna på Blogg.se.Och hoppas att Blogg.se fixar att hela svaret kommer med i mailen så man inte behöver gå tillbaka till inlägget för att leta efter svaret.
För det upplevs säkert krångligt för många...i alla fall tycker jag det
Jag ska fråga Blogg.se igen om detta.
Jo, hoppas jag slipper gå ni trapporna i huset någon mera gång, för det är alltför jobbigt
kram tillbaks
Inger Maryissa

2012-07-25 @ 18:55:10
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Junitjej

Hoppas de byter hiss!! Bra att du sade till barnen!!

Svar: jo, hoppas det.Trist bara att barnen inte lyssnade på när jag sa till dem
Inger Maryissa

2012-07-25 @ 20:54:54
URL: http://junitjejen.se
Postat av: Rovie

Fattar inte hur man ska kunna skicka till en person om det är fler som svarat, jag har testat skicka till dig men det finns inget. Det står bara att svaret ska kopplas till min blogg.
Ska undersöka det lite närmare men tror jag svarar som vanligt hos den som skrivit.
Kram på dig

Svar: förstår inte riktigt hur du menar...det är antagligen bara om man svarar som Signerad som svaret kopplas till sin blogg.
annars är det som vanligt och personen som får svar, får ett mail om det
Inger Maryissa

2012-07-25 @ 23:42:23
URL: http://www.rovie.blogg.se
Postat av: Inga Magnusson

Bra att man kan svara direkt på en kommentar om man vill det. Annars finns ju alltid möjligheten att som förut, svara i en ny kommentar. Fånigt att inte hela svaret syns på mail, det är krångligt att ta sig in på bloggen för att se hela. Men baktanken är kanske att vi ska in och kolla varandras bloggar så ofta som möjligt. Besöksstatistiken är ibland värdefull.

Svar: Jo, jag tycker också det är lite fånigt att inte hela svaret kommer i mailet till den som kommenterat och fått svar..För då är det ju lika bra att jag fortsätter med egna svar / kommentarer som jag gjort förut...
Men har frågat Blogg.se förut om detta, och som jag uppfattade svaret jag fick, så ska hela svaret komma med i mailet, och att det var en bugg som orsakade att det är så här...
Ska fråga dem igen och har även påpekat detta när jag varit inloggad via Feedback-knappen
I andra bloggar som också har svars-funktioner, så får man hela svaret per mail
Inger Maryissa

2012-07-26 @ 06:28:31
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Mia

Tack fina Inger för ditt stöd....Kram!

2012-07-26 @ 07:26:00
URL: http://www.matmia.blogg.se
Postat av: annemon

Fin bild du gjort.Hoppas det blir bätttre med dom nya hissarna synd att ungarna inte lyssnade på dig.
Ha en bra dag.Kram

Svar: Kul du gillar min lilla bild.det blev en fantasibild om vädret som varit hittills :-).
Och ja trist att barnen inte lyssnade på mig.
ha en bra dag du också. Kram
Inger Maryissa

2012-07-26 @ 16:10:48
URL: http://annemon.bloggagratis.se
Postat av: Rovie

Jag har skickat som signerat och där står det att det kopplas till min blogg.
Men jag svarar aldrig hos mig själv ändå, för det är som när jag kommenterar jag går inte tillbaks där jag skrivit för att se om jag fått svar. Ibland går jag runt till många, det var det jag trodde signering var att man får svar direkt.
Men jag ska som sagt kommeneara som vanligt ändå.

Hoppas du har en fin dag, varmt och skönt är det idag

Kram

Svar: Jo, jag förstår inte inte det där med att kommenterar som signerad, eftersom man kan svara ändå nu i det nya systemetHoppas att snart efter Juli-semestrarna att Blogg.se informerar lite mera om detta...tycker tyvärr de är ganska dåliga på att ge information
Jo, idag är det varmt och skönt och hoppas du har en fin dag också.
Kram tillbaks
Inger Maryissa

2012-07-27 @ 16:18:27
URL: http://www.rovie.blogg.se
Postat av: Veiken

Nu gäller det att njuta innan kylan och regnet kommer tillbaka. Ha en fin helg! Kramar

2012-07-27 @ 21:26:02
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Rovie

Nu har jag fått ett svar från dig som jag kan läsa hela på din blogg. Det måste var det som relaterar till min blogg. Men jag har inte signerat utan kommenterat som vanligt.
Tror inte jag kan göra det på min blogg för jag kan inte välja ut en, säg dig, utan måste kommentera den hos mig själv. Då finns mitt svar på kommentarer hos dig när du loggar in.
Och det har jag aldrig gjort.Det blir ju fel statistik om jag skriver själv, men villl de ha det så så får de det. Men då behövs ju ingen signering.

Fattar noll av det här.Men det kommer inga mail med det utan bara som svar då jag loggar in.
Jag har heller aldrig sett att man får mail om man inte väljer det svaret.

Ha en fin kväll.
Kram

Svar: Hej igen min vän,Jag fick nu ett mail att du svarat på en kommentar i ett annat inlägg hos dig.
Och jag gick tillbaka och kollade och hittade ditt svar..
Jo, man måste vara inloggad på Blogg.se för att kunna svara och även kryssa i rutan att man vill att svaret ska skickas per mail.
Men när man är inloggad så ska man också se mailadressen för den som kommenterat
det står bredvid namnet på kommentatören ( rätt ord ? ;-)
Så vill man istället skicka ett mail så kan man göra det också
och ja, att kommentera som vanligt tycket jag också är det enklaste...förstår inte detta med att Signera för att kommentera
Kramar tillbaks och ha en fin Lördag
Inger Maryissa

2012-07-27 @ 21:52:16
URL: http://www.rovie.blogg.se
Postat av: Agneta

Hej, Inger!
Hoppas att du kan byta till dig en lägenhet lite längre ner för med stigande ålder kommer det att behövas. Lika bra att börja nu. Hissar är inte att lita till, så det är allt gott att bo i första våningen.
Du ska se att det kommer att gå bra hos tandläkaren, det är alltid värst första gången men man vänjer sig och tänk inte att det kommer att bli värre eller lika illa so förra ågnen för då blir du ännu räddare. Du får intala dig att det kommer att gå jättebra så är hjärnan informerad och beredd på det.
Lycka till! Kram, Agneta

Svar: Skulle vilja byta lägenhet....men det är inte det lättaste, och när man är själv, och det kan dessutom blir dyrt....får se hur det blir med det hela..
Kan inte låta bli att oro mig för nästa tandutdragning, för jag vet att den kommer att bli besvärlig, och den senaste som var komplicerad gjorde inte det hela lättare..
Så det är lika bra jag är förberedd på det...tycker inte om att få överaskningar i tandläkarstolen...
Får se om jag klara av det...ska ringa min tandläkare när hon är tillbaka från semestern och tala om att jag är jätte-rädd...
Kram tillbaks
Inger Maryissa

2012-07-28 @ 18:04:29
URL: http://www.agnetas.name
Postat av: Anonym

Välj den blogg som ska länkas till när du skriver kommentarer på andra bloggar.
Detta gäller endast de kommentarer du signerar

Så här står det om du loggar in och väljer din egen blogg på inställningar. Inga mail, det har de svarat mig också när jag frågat om mail. Då förstår de inte vad jag menar.

Kram och hpp en fin söndag


Svar: Fast jag förstår ändå inte vitsen med att Signera för att kommentera....;-)men det löser sig kanske..
kram tillbaks
Inger Maryissa

2012-07-28 @ 23:44:35
Postat av: Agneta

Hej!
Nu fick jag via mailen ett halvt svar på mitt inlägg jag gjorde i går. Urfånigt att dom gör så. Det kan ju faktiskt rasa in över 50 mail med uppdateringar, svar på inlägg på bloggar och annat varje dag så inte finns det tid att gå tillbaka för att läsa ett ev. svar.
Hoppas att hela svaret kommer via mailen.

Att byta lägenhet i samma fastighet och uppgång är inte så dyrt för det har jag gjort. Ingen körning med flyttbil utan dom bär ner sakerna så det kan du informera dig om via nätet vad det kostar. Det var väldigt smidigt faktisk, behövde inte ens packa så mycket utan bara flytta fr. en garderob till nästa. Det är då inte dyrare än att köpa en ny dator så det ska säkert gå bra.
Jag litar inte till hissar som är automatiska och då du har smala trappor så verkar det extra krångligt att få upp något stort till lägenheten.

Men har du inga nervpiller att ta till när du ska till tandläkaren eller andra ställen som ger dig ångest? Finns många olika saker som lugnar ner nerverna och skräcken.
Varm kram, Agneta

Svar: Jag svarar här igen....trots att jag vet att hela svaret inte kommer med i mailet:Men som Blogg.se skrev som svar hos mig för ett par veckor sedan, så ska hela svaret på kommentarer komma med i mailen,
så jag hoppas de fixar det snart...
Det där med lägenhet så är det inte så lätt att byta i samma hus när det inte finns lediga lägenheter i huset.
Jo, jag har "nervpiller" :-) att ta när jag går till tandläkarn...men det hjälper inte mycket.
Kan ju inte ta hur mycket som helst ;-)
får se hur det blir på Fredag...jag gruvar mig...
kram tillbaks
Inger Maryissa

2012-07-29 @ 20:13:10
URL: http://www.agnetas.name
Postat av: Agneta

Hej!
Hoppas att dom ordnar med hela svret i mailen, snarast.
Att hitta en ledig bostad är svårt men ställer du dig i kö nu och förklarar för fastighetsägaren orsaken till att du behöver komma längre ner, så har du en större chans att få en som blir ledig.
Bra att du har lugnande mediciner annars hade det nog varit värre.
Det kommer säkert att gå jättebra och innan du vet ordet av så är det klart.
Lycka till! Varm kram, Agneta

2012-07-30 @ 13:36:22
URL: http://www.agnetas.name

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Visas ej för andra)

Din bloggs adress eller din hemsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0